KÜ'den kaçan kaçana

KÜ

KÜ'de yaprak dökümü yaşanıyor. Sadece Tıp Fakültesinden profesör, doçent ve yardımcı doçent olmak üzere 27 kişinin görevinden ayrıldığı öğrenildi. Ayrılanların çoğunun bazı uygulamalardan rahatsız oldukları için istifa ettikleri ileri sürülüyor. İstifalar

SADECE TIP FAKÜLTESİNDEN 27 PROFESÖR, DOÇENT VE YARDIMCI DOÇENT AYRILDI.

KÜ’den kaçan kaçana

KÜ’de yaprak dökümü yaşanıyor. Sadece Tıp Fakültesinden profesör, doçent ve yardımcı doçent olmak üzere 27 kişinin görevinden ayrıldığı öğrenildi. Ayrılanların çoğunun bazı uygulamalardan rahatsız oldukları için istifa ettikleri ileri sürülüyor. İstifaların süreceği iddia ediliyor.

FİZİKİ YAPISI MÜKEMMEL

Gerek fiziki yapısı, gerekse donanımı ile dikkat çeken Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde adeta yaprak dökümü yaşanıyor. Hastanede görevliyken bazı uygulamalardan rahatsız olduğu için istifa ederek buradaki görevinden ayrılan profesör, doçent ve yardımcı doçent sayısının 27’ye ulaştığı öğrenildi. Hastanede mesai uygulamasının istifaları adeta tetiklediği ileri sürülürken idari ve yapısal bir takım etkenlerin istifalarda rol oynadığı öğrenildi

HASTANEDE MESAİ OLMAZ

Tıp Fakültesi Hastanesinde görev yaparken istifa ederek başka üniversite hastanelerine veya özel hastanelere giden ve branşlarında son derece başarılı olduğu söylenen bazı profesörlerin istifalarında en büyük etkenin hastanede mesai uygulaması olduğu ileri sürüldü. Oysa hastanelerde mesai uygulamasının söz konusu olamayacağı belirtilirken buradan ayrılanların da aynı gerekçelerle istifa ettikleri iddia edildi. Ayrılan bazı profesörlerin mesai uygulaması nedeniyle hastalarla yeterince ilgilenemediği için yönetimle karşı karşıya geldikleri bile öne sürüldü.

DİĞER UYGULAMALARDA AYNI

Tıp Fakültesi Hastanesinden ayrılanların sadece mesai uygulamasından dolayı değil diğer başka uygulamalarında istifalarda etkili olduğu kaydedildi. Özellikle yönetim kadrosunda zaman zaman yapılan atamalar ile verilen kararların çalışanların görüşü alınmadan uygulanmaya konması ve daha birçok rahatsızlıkların üst üste gelmesiyle söz konusu istifaların art arda yaşandığı öğrenilirken bu kaçışın üniversitenin kamuoyunda prestijini sarsması bir gerçekken yönetimin hiçbir şey olmamış gibi tavır takındıkları iddia edildi. 

GÖREVİNDEN AYRILAN BAZI İSİMLER

Yaşanan olumsuzluklardan rahatsızlık duydukları için görevlerinden istifa ettikleri ileri sürülen bazı isimler şöyle: Prof. Dr. Murat Göksel, Prof. Dr. Sefa Güliter, Prof. Dr. Alpaslan Apan, Prof. Dr. Gülümser Aydın Prof. Dr. Mukadder Koçak, Prof. Dr. Önder Bozdoğan, Prof. Dr. Volkan Noyan, Prof. Dr. Sevim Orkun, Prof. Dr. Cüneyt Ensari, Prof. Dr. Mustafa Kazkayası, Prof. Dr. Yavuz Gürer, Doç. Dr. Tarık Çavuşoğlu, Doç. Dr. İlker Yazıcı, Doç. Dr. Kemal Arslan, Doç. Dr. Yavuz Şimşek, Doç. Dr. Hüseyin Demir, Doç. Dr. A. Kemal Erdemoğlu, Doç. Dr. Aylin Pelin Çil, Doç. Dr. Mehmet Türker, Doç. Dr. Aykan Yücel, Doç. Dr. Tevfik Pınar Doç. Dr. Arzu Köse, Yrd. Doç. Kaan Özsin, Yrd. Doç. Dr. Sedat Döm.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!